Despre proiect

Despre

Proiectul „Transfer de tehnologie pentru optimizarea tratamentului mecanic de suprafață al unor repere utilizate în industria aeronautică” a fost acceptat la finanțare prin Planul naţional de cercetare-dezvoltare și inovare PNCDI III.
Echipa Turbomecanica în colaborare cu un colectiv de cercetători din cadrul UPB vor duce la îndeplinire obiectivele acestui proiect care vizează eficientizarea procesului de ecruisare prin modernizarea instalației și dezvoltarea capabilității de procesare.

Proiect de ecruisare numărul: PN-III-P2-2.1 – PTE-2021-0195 (PNCDI III)

 

Director Proiect TMB

Ovidiu Tănase

Responsabil proiect partener UPB

Mariana Luciana Angelescu

Durata proiectului

Obiectivul cercetării

Echiparea cu instalație de completare automată cu abraziv pentru a menține constantă structura granulometrică a amestecului de lucru

Utilizarea unor duze de ecruisare noi din carbură de bohr cu o rezistență foarte mare la uzură (își păstrează caracteristicile dimensionale și astfel parametrii de lucru rămân constanți cât mai mult timp)

Distribuitoare de abraziv cu posibilitatea reglării automate a debitului prin admisie controlată de aer fals

Comunicare

TURBOMECANICA a participat în calitate de expozant la MRO Europe 2022

Cel mai mare eveniment de MRO din Europa unde companiile aeriene, organizații MRO, OEM, lessori, furnizori și experți din industrie se întâlnesc anual pentru a explora și defini industria de întreținere a aviației. În cadrul acestui eveniment, Turbomecanica a promovat în mod intens proiectul de ecruisare desfășurat în prezent.

TURBOMECANICA