Despre proiect

Despre

Proiectul „Transfer de tehnologie pentru optimizarea tratamentului mecanic de suprafață al unor repere utilizate în industria aeronautică” a fost acceptat la finanțare prin Planul naţional de cercetare-dezvoltare și inovare PNCDI III.
Echipa TURBOMECANICA în colaborare cu un colectiv de cercetători din cadrul UPB vor duce la îndeplinire obiectivele acestui proiect care vizează eficientizarea procesului de ecruisare prin modernizarea instalației și dezvoltarea capabilității de procesare.

Proiect de ecruisare numărul: PN-III-P2-2.1 – PTE-2021-0195 (PNCDI III)

 

Director Proiect TMB

Ovidiu Tănase

Responsabil proiect partener UPB

Mariana Luciana Angelescu

Durata proiectului

Obiectivul cercetării

Echiparea cu instalație de sortare automata a abrazivului pentru a menține constantă structura granulometrică a amestecului de lucru

Utilizarea unor duze de ecruisare noi din carbură de bohr cu o rezistență foarte mare la uzură (își păstrează caracteristicile dimensionale și astfel parametrii de lucru rămân constanți cât mai mult timp)

Distribuitoare de abraziv cu posibilitatea reglării automate a debitului prin admisie controlată de aer fals

Comunicare

MRO Europe 2022

Cel mai mare eveniment de MRO din Europa unde companiile aeriene, organizații MRO, OEM, lessori, furnizori și experți din industrie se întâlnesc anual pentru a explora și defini industria de întreținere a aviației. În cadrul acestui eveniment, TURBOMECANICA a promovat în mod intens proiectul de ecruisare nr. PN-III-P2-2. l-PTE-202 l-0 195 (PNCDI III), desfășurat în prezent.

Paris International Airshow 2023

Paris International Airshow 2023 a găzduit companii inovatoare de top din industria aerospaţială, de apărare şi nu numai. În această oportunitate fără precedent de a reconecta, companiile din întreaga lume s-au reunit pentru a începe o colaborare şi un parteneriat de lungă durată.
În egală măsură, evenimentul a oferit perspective de înţelegere a problemelor şi preocupărilor esenţiale ale industriei. SIAE 2023 a creat oportunităţi de reţea multiple fiind locul în care companiile au legat noi relaţii s-au revăzut cu parteneri de business şi au cunoscut furnizori de soluţii şi servicii, inclusiv foarte multe oportunitati de angajare (un trend nou observat la acest targ).
În cadrul acestui eveniment grandios TURBOMECANICA a promovat proiectul de cercetare-dezvoltare nr. PN-III-P2-2. l-PTE-202 l-0 195 (PNCDI III) între TURBOMECANICA și Universitatea Politehnica în vederea atragerii de noi clienți pentru procese speciale de ecruisare. Acest proiect vizează eficientizarea procesului de ecruisare prin modernizarea instalației și dezvoltarea capabilității de procesare.

MRO Middle East 2023

MRO Middle East este cel mai mare eveniment de acest gen din Orientul Mijlociu, unde companiile aeriene, organizații de tip MRO, OEM, lessori, furnizori și experți din industrie s-au reunit pentru a explora și defini trendurile în industria de întreținere a aviației internationale. MRO Middle East a fost un eveniment colocat cu Aircraft Interiors Middle East, care le-a permis participanților să descopere cea mai recentă tehnologie, să învețe de la experții din industrie și să-și extindă rețeaua de business.
Totodată, MRO Middle East a constituit o oportunitate de a face schimb de idei și bune practici, a împărtăși experiențe, a dezbate probleme și provocări și a aduna cunoștințe specifice industriei de aviație mereu în miscare.
În cadrul acestui eveniment TURBOMECANICA a promovat proiectulul de cercetare-dezvoltare nr. PN-III-P2-2. l-PTE-202 l-0 195 (PNCDI III) dintre TURBOMECANICA și Universitatea Politehnica în vederea atragerii de noi clienți pentru procese speciale de ecruisare. Obiectiele acestui proiect fiind:
Modernizarea instalației de ecruisare controlată cu bile de oțel în scopul creșterii producției.
Capabilitatea instalației de ecruisare a fost îmbunătățită prin :
– monitorizare digitală a parametrilor de lucru
– echiparea cu instalație de sortare automată a abrazivului pentru a menține constantă structura granulometrică a amestecului de lucru
– echiparea instalației cu un sistem de filtrare performant
– utilizarea unuor duze de ecruisare noi din carbură de bohr cu o rezistență foarte mare la uzură (se păstrează caracteristicile dimensionale și astfel parametrii de lucru rămân constanți cât mai mult timp)
– distribuitoare de abraziv cu posibilitatea reglării automate a debitului prin admisie controlată de aer fals.

MRO Europe 2023

A 25-a ediție a MRO Europe, cel mai mare eveniment de tip MRO din Europa, s-a desfășurat în anul 2023 la RAI Amsterdam.TURBOMECANICA a participat la acest eveniment pentru consolidarea relțiilor dintre companie și furnizori/parteneri externi, identificarea unor oportunități reale de a atrage clienți și parteneri noi din industria aeronautică de MRO, promovarea brandului TURBOMECANICA prin întâlniri face-to-face cu reprezentanți de seamă ai companiilor de profil prezente cu stand la eveniment; acumularea de informații noi specifice industriei de MRO prin participarea cu stand pe parcursul a 2 zile de expoziție precum și participarea la Conferințele de profil din cadrul expoziției; încercare de achiziționare a unui motor CFM 56-7B cu resursa expirată sau BER și posibilitatea de training pentru TURBOMECANICA .
Totodată TURBOMECANICA a avut ca obiectiv promovarea proiectului de cercetare-dezvoltare nr. PN-III-P2-2. l-PTE-202 l-0 195 (PNCDI III) între TURBOMECANICA și Universitatea Politehnica în vederea atragerii de noi clienti pentru procese speciale de ecruisare. Acest proiect vizează eficientizarea procesului de ecruisare prin modernizarea instalației și dezvoltarea capabilității de procesare.

TURBOMECANICA