O colaborare de succes Turbomecanica - Tineri

O colaborare de succes Turbomecanica - Tineri

In luna iunie 2013 Turbomecanica S.A a demarat Programul TurboTrainee, in care au fost inclusi studenti si absolventi ai Facultatii de Inginerie Aerospatiala, absolventi de scoli profesionale precum si elevi ai Colegiului Tehnic Petru Maior din Bucuresti Programul s-a dovedit a fi un real succes, fapt care a determinat managementul societatii sa dezvolte acest program si in anii urmatori.

Programul TurboTrainee are 2 componente:

 • Internship Turbo
 • Turbo School Practice

In programul Internship Turbo au fost implicati pana acum peste 25 de tineri, iar in Turbo School Practice peste 100 de elevi.

"Fiecare dintre acesti tineri va avea sansa sa cunoasca in detaliu produsele si procesele realizate de Turbomecanica, urmand sa efectueze stagii in majoritatea sectiilor . Criteriile dupa care acestia au fost selectati tin mai ales de descoperirea unor abilitati tehnice, pe care, cu programele de pregatire adecvate, ii vom ajuta sa le dezvolte si sa se califice. In opinia mea, domeniul aeronautic din Romania are specialisti excelenti cu o bogata experienta, dar nu avem suficienti tineri. Cred ca este de datoria noastra sa investim in tineri care sa poata prelua responsabilitati in acest domeniu." Radu Viehmann – PDG

Stagiile de practica reprezinta o modalitate prin care Turbomecanica sprijina studentii in vederea definitivarii pregatirii lor.

Programul se adreseaza tuturor studentilor, masteranzilor si absolventilor care sunt interesati sa dobandeasca o baza de cunostinte practice in domeniul tehnic/economic si sa isi formeze o imagine cat mai clara asupra fluxurilor si activitatilor specifice in acest domeniu. La finalul programului, absolventii vor primi o adeverinta care atesta efectuarea stagiului de practica in cadrul Turbomecanica si calificativul obtinut in urma parcurgerii acestuia.

 • teme promitatoare, orientate spre partea practica in toate domeniile comerciale si tehnice;
 • dezvoltarea de solutii specifice si includerea acestora in procesul de implementare;
 • suport intensiv si feedback regulat din partea unui mentor din departamentul functional;
 • program de lucru flexibil;
 • activitati aferente, inclusiv tururi ale fabricii, prezentari de specialitate, intalniri organizate in mod regulat etc.
 • un student care este inscris pentru obtinerea unei diplome de licenta, de masterat sau a unei diplome universitare;
 • note bune pe durata studiilor de baza sau in cel putin trei semestre legate specializare in urmatoarele domenii:inginerie, administrarea afacerilor/economie, etc;
 • Cunostinte de specialitate obtinute in urma studiilor;
 • Cunostinte bune de limba engleza;
 • Cunostinte solide de MS Office;
 • Mod de lucru independent, orientat spre obiective;
 • Abilitati solide de comunicare, angajament si spirit de echipa;
 • Curiozitate si entuziasm;
 • Cererea dumneavoastra pentru stagiul de practica.

Alaturi de programul InternshipTurbo, stagiile de practica reprezinta o alta modalitate prin care Turbomecanica in colaborare cu institutiile de invatamant gimnazial sprijina tinerii si in vederea definitivarii pregatirii lor.

Prin intermediul stagiilor de practica, Turbomecanica ofera elevilor oportunitatea de a se familiariza cu specificul si rigorile unei companii dintr-un domeniu de varf, de a cunoaste fluxul de activitati din cadrul unei sectii de productie, si de a se decide asupra meseriei pe car e doreste sa se specializeze.

Programul se deruleaza in colaborare cu institutia de inatamant in care este inscris elevul pe baza unor contracte de pregatire practica. La finalul programului, elevii vor primi o adeverinta care atesta efectuarea practicii in cadrul Turbomecanica si calificativul obtinut in urma parcurgerii acestuia.

Locurile de practica oferite de Turbomecanica SA anul 2015 sunt urmatoarele:

Sectie/Departament

Specializare

Numar de locuri in lunile

Iulie

August

Septembrie

Prelucrari Mecanice

Prelucratori prin aschiere

25

-

-

Prelucrari Mecanice

Tehnician mecatronist

-

25

-

Prelucrari Mecanice

Tehnician instalatii electrice

20 - 25
         
         

Cum aplic pentru Stagiile de Practica?

Trimite CV-ul tau impreuna cu o copie a cartii de identitate si o scrisoare de intentie in care sa iti exprimi dorinta cu privire la luna si locul de practica dorite la adresa de e-mail turbopractice@turbomecanica.ro pana pe 15 mai 2015. Vei fi anuntat pana pe 15 iunie 2015 daca ai obtinut un loc de practica.

Strategia Turbomecanica prevede dezvoltarea de parteneriate pe termen lung cu principalele universitati tehnice si economice din Romania in scopul gestionarii competentelor de o maniera care sa asigure resursa necesara continuarii si dezvoltarii activitatii Turbomecanica corelat cu incurajarea intrarii tinerilor in viata profesionala.

Obiectivele acestei politici sunt:

 • sa ii informeze pe studenti cu privire la meseriile din domeniul aeronautic;
 • sa contribuie la formarea profesionala a tinerilor;
 • sa informeze universitatile cu privire la necesitatile pe termen lung ale companiei in ceea ce priveste cunostintele de baza pe care trebuie sa le aiba tinerii.

Turbomecanica isi formeaza specialistii astfel incat ei sa se poata adapta rapid la metodele si meseriile specifice dezvoltand impreuna cu universitatile tehnice din Romania un ansamblu de programe adaptate la nevoile specifice ingineriei aeronautice.

Obiectivul principal este acela de a dezvolta competentele necesare in managementul de proiecte in domeniul aeronautic.

 • Colectarea aplicatiilor
 • Interviuri cu o comisie RU - Specialisti
 • Testare
 • Evaluare si comunicare aplicatii acceptate
 • Start

ATENTIE: Fiecare etapa este eliminatorie. In urma evaluarii aplicatiilor, numai candidatii selectati vor fi contactati.

 • Identificarea potentialului de dezvoltare al tinerilor si asigurarea cadrului adecvat evolutie si calificare a acestora;
 • Aprofundarea cunostintelor teoretice si practice specifice domeniului aeronautic;
 • Crearea de specialisti care sa asigure un back-up pentru posturile cu resurse riscante atat pentru posturile de operare cat si pentru cele de coordonare.

Tinerii vor fi alesi in urma unui proces riguros de selectie (screening CV-uri, interviuri, teste de abilitati, evaluare).

Programul este astfel conceput incat fiecare dintre participanti are ocazia de a cunoaste cel putin un proces in detaliu, efectuand lucrari in cadrul sectiilor/departamentelor societatii timp de 6 luni. Candidatii selectati vor fi angajati in cadrul Turbomecanica in toata aceasta perioada.

Structura programului va presupune rotirea tinerilor pe domenii de activitate functie de nivelul de pregatire si specialitatea pe care doreste sa se dezvolte. La finalul programului, candidatii vor avea posibilitatea preluarii unei pozitii in cadrul unora dintre sectiilor/departamentelor participante la program.

Stagiile le vor da participantilor posibilitatea de a fi implicati in activitatile zilnice ale colegilor lor, in proiecte, prezentari, intalniri cu clientii. De asemenea, stagiarii vor participa la sesiuni de instruire si de evaluare periodica.
La sfarsitul programului vor sustine o testare in urma careia se va decide:

 • in cazul absolventilor de scoli profesionale si licee teoretice sau tehnice, acordarea unei calificari pentru meseria pentru care a fost instruit si postul respectiv sectia unde isi va desfasura activitatea pe viitor;
 • in cazul absolventilor de institutii de invatamant superior, incadrarea pe un post adecvat pregartirii sale in cadrul societatii.

Incadrarea pe un anumit post va avea in vedere rezultatele obtinute la testare, optiunea exprimata de fiecare trainee, si obiectivele stategice ale Turbomecanica.

Pentru posturi ce necesita studii superiore

 • Student in anii terminali sau proaspat absolvent al unei facultati cu profil tehnic sau economic, cu rezultate deosebite pe parcursul studiilor universitare;
 • Comunicare cursiva in limba engleza.

Pentru posturi ce necesita studii medii

 • Absolvent de scoala tehnica sau liceu cu rezultate bune pe parcursul studiilor universitare la disciplinele realiste;
 • Alte abilitati de manuire a uneltelor si aparatelor.

Pentru a afla cand vom lansa urmatoarea editie a programului Turbo Trainee si calendarul etapelor de selectie urmareste www.turbomecanica.ro

Poti atasa la dosarul de candidatura orice alte documente care consideri ca aduc informatii suplimentare in evaluarea candidaturii tale (ex: diplome, atestate etc).

Dosarele de aplicatie se transmit prin e-mail: turbotrainee@turbomecanica.ro

Cerinte

- studenti din anii terminali, specializarile: Inginerie Aeronave/Mecanica/TCM
- rezultate foarte bune in anii de studii anteriori si recomandare scrisa din partea facultatii
- abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- dorinta de dezvoltare si initiativa
- orientare spre rezultate si gandire practica
- implicarea in proiecte extra-scolare reprezinta un avantaj
- cunostinte limba engleza nivel avansat
- cunostinte excelente de operare PC

Responsabilitati

- Gestionarea si transpunerea in format electronic a desenelor tehnice utilizand AutoCAD;
- Plotare desene formate mari;
- Asistarea responsabililor de zona la efectuarea inspectiilor preventive & predictive;
- Inregistrare date in modulul PM/SAP.

Cerinte

- studenti din anii terminali, specializarile: Stiinta si ingineria materialelor / Inginerie de proces
- rezultate foarte bune in anii de studii anteriori si recomandare scrisa din partea facultatii
- abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- dorinta de dezvoltare si initiativa
- orientare spre rezultate si gandire practica
- implicarea in proiecte extra-scolare reprezinta un avantaj
- cunostinte limba engleza nivel avansat
- cunostinte excelente de operare PC

Responsabilitati

- Asistarea inginerilor de proces in controlul parametrilor tehnologici de functionare a echipamentelor de productie si efectuarea de masuratori tehnologice;
- Asistarea operatorilor din camera de comanda in conducerea automatizata a fluxului tehnologic;
- Asistarea specialistilor din departamentul tehnic in intocmirea rapoartelor de productie.

Cerinte

- studenti din anii terminali, specializarile: Relatii Economice Internationale
- rezultate foarte bune in anii de studii anteriori si recomandare scrisa din partea facultatii
- abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- dorinta de dezvoltare si initiativa
- orientare spre rezultate si gandire practica
- implicarea in proiecte extra-scolare reprezinta un avantaj
- cunostinte limba engleza nivel avansat
- cunostinte excelente de operare PC

Responsabilitati

- Asistarea analistului de achizitii in pregatirea contractelor de achizitii
- Urmarirea derularii contractelor externe
- Inregistrari in modulul MM/SAP.

Cerinte

- studenti din anii terminali, specializarile: Contabilitate si Informatica de Gestiune
- rezultate foarte bune in anii de studii anteriori si recomandare scrisa din partea facultatii
- abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- dorinta de dezvoltare si initiativa
- orientare spre rezultate si gandire practica
- implicarea in proiecte extra-scolare reprezinta un avantaj
- cunostinte limba engleza nivel avansat
- cunostinte excelente de operare PC

Responsabilitati

- Intocmirea de evidente contabile/contabilitate primara
- Inregistrarea de documente contabile
- Inregistrare date in modulul FI/SAP.

Cerinte

- studenti din anii terminali, specializarile: Stiinta si ingineria materialelor/ Chimie
- rezultate foarte bune in anii de studii anteriori si recomandare scrisa din partea facultatii
- abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- dorinta de dezvoltare si initiativa
- orientare spre rezultate si gandire practica
- implicarea in proiecte extra-scolare reprezinta un avantaj
- cunostinte limba engleza nivel avansat
- cunostinte excelente de operare PC

Responsabilitati

- Asistarea specialistilor la efectuarea analizelor in domeniul chimiei analitice cantitative si calitative
- Asistarea specialistilor la efectuarea analizelor XRF
- Asistarea laborantilor la efectuarea analizelor fizico – mecanice
- Urmarirea activitatilor de analize din fluxul tehnologic.

Cerinte

- studenti din anii terminali, specializarile: Ingineria mediului
- rezultate foarte bune in anii de studii anteriori si recomandare scrisa din partea facultatii
- abilitati de comunicare si de lucru in echipa
- dorinta de dezvoltare si initiativa
- orientare spre rezultate si gandire practica
- implicarea in proiecte extra-scolare reprezinta un avantaj
- cunostinte limba engleza nivel avansat
- cunostinte excelente de operare PC

Responsabilitati

- Suport pentru activitatile specifice de conformare cu cerintele legale privind protectia mediului
- Suport pentru activitatile de conformare cu cerintele legale privind managementul deseurilor
- Colaborare la activitatile de autorizare periodica a fabricii