Turbomecanica s.a.

SPONSORIZăRI

Povestea primei păduri comunitare din România continuă

5.000 de puieți au fost plantați în această toamncă, cu sprijinul Turbomecanica, în interiorul primei păduri comunitare din România.
Asociația MaiMultVerde a organizat, în luna noiembrie, două acțiuni de plantare cu peste 300 de voluntari la Giurgiu, în Pădurea Comunitară Cama.

Pădurea Comunitară Cama a fost înființată anul trecut, pe malul canalului istoric cu același nume care leagă orașul Giurgiu de Dunăre.
Cu ajutorul a peste 200 de donatori individuali și a 14 companii partenere, am plantat în Pădurea Comunitară Cama specii adaptabile
zonei: arțar, sâmbovină, alun, sânger, lemn câinesc, cătină roșie, velniș, vișin, mălin.

Până acum, în Pădurea Comunitară Cama au fost plantați 135.000 de arbori și arbuști din 55 de specii, pe o suprafață de 20 de hectare. Ce este o pădure comunitară și ce beneficii aduce ea:.

Pădurea comunitară este un concept unic în țară, care poate deveni un exemplu de bune practici în înființarea de păduri urbane în directă relație cu comunitățile și administrațiile locale pe care le deservesc.
De altfel, proiectul pădurii a fost recompensat anul acesta de Gala Societății Civile, cu premiul II la categoria Protecția Mediului.

Pădurea Comunitară Cama este un proiect al Asociației MaiMultVerde în colaborare cu Poteca Studio și Primăria Municipiului Giurgiu.

TURBOMECANICA