Turbomecanica s.a.

ȘTIRI

INVATAMANTUL DUAL iti deschide viitorul in aeronautica!

Cei din familii modeste, dar care vor să înveţe o meserie, au în ţară, zilnic, o masă caldă, primesc cazare şi pot câştiga lunar echivalentul unui salariu minim pe economie. Sunt elevii înscrişi la şcoli de meserii, în sistem dual, adică în colaborare cu o companie privată. În plus, au semnat un contract care le garantează un loc de muncă la absolvire şi burse dacă au note mari.
Să visezi avioane e cea mai bună idee, dacă ai de gând să-ţi construieşti viitorul în halele unui constructor de tehnică aeronautică. TURBOMECANICA are parteneriate cu colegiile tehnice pentru aceste forme de invatamant.
Statul oferă din start 200 de lei fiecărui cursant, iar compania plusează cât poate.
Pe lângă experienţa practică, elevii vor câştiga 800 de lei pe lună garantaţi prin contract şi încă 300 de lei, dacă au note bune. O dată pe semestru, cei din provincie au decontare pentru un drum acasă, iar când sunt în practică primesc masa de prânz. Timp de 3 ani, tinerii vor câştiga până la 1.400 de lei pe lună.
Dacă nu rămân repetenţi, la absolvire vor fi angajaţi. Timura VIEHMANN, director TURBOMECANICA: „Noi dorim să îi angajăm pe toţi! De asta investim şi ne ocupăm de aceşti copii 3 ani de zile. Pe de altă parte, nu sunt obligaţi să rămână.”
Pentru acest an şcolar, Ministerul Educaţiei a aprobat 52.000 de locuri pentru învăţământul profesional, inclusiv dual. Un sfert au rămas neocupate.
TURBOMECANICA