Turbomecanica s.a.

EVENimente

TURBOMECANICA la AIRTEC 2018

În luna Noiembrie 2018, orasul Munchen – Germania a găzduit cea de-a 13-a ediţie a Târgului Internaţional al furnizorilor din industria aerospaţială – AIRTEC 2018, echipa TURBOMECANICA participand la aceasta expozitie cu stand propriu de prezentare.

Reprezentantii TURBOMECANICA au participat la o serie de întâlniri B2B cu potenţiali clienţi si furnizori, care au avut loc atat in standul companiei noastre cat si in standurile expozantilor cu care intentionam colaborarea.

În cadrul acestor întâlniri au fost prezentate capabilităţile companiei, cu accent pe capacitatile disponibile existente in prezent in sectorul prelucrari mecanice si procese speciale, fapt ce vizeaza actiunea strategica de incarcare cu comenzi a capacitatilor de productie din zona dedicata programelor industriale/fabricatie componente turbine cu gaz, dar fara a se limita la acestea ci focusand inclusiv fabricatia de componente de aviatie.

 Au fost analizate oportunitatile oferite pentru a putea identifica eventuale segmente / directii de cooperare posibile.

Întâlnirile B2B oferă expozanților și vizitatorilor oportunitati de cunoastere reciproca a capabilitatilor tehnice și de a purta discuții privind potentiale cooperari.

Pe parcursul desfasurarii evenimentului, mentionam ca semnificative intalnirile prestabilite cu reprezentantii „BUYER” din Kawasaki Heavy Industries – Japonia (Senior Staff Officer Procurement Planning Section – dl. Hiroyuki Ishii)  si respectiv Thales Alenia Space Italy ( Procurement Engineer – dl. Stefano Rossi) dar si cu reprezentantii „SUPPLIER” precum: DAVI – Promau Italia, GWD Technologiezentrum-Germania, PRP Italia, PolyMIM- Germania, LATECOERE Interconnection Systems -Hamburg, Marletti – Italia, TurboCast – India, Takumi Precision Engineering – Irlanda si altii.

Aceste intalniri s-au finalizat cu propuneri concrete de colaborare: compania Thales Alenia Space Italy a confirmat interesul pentru capabilitatile TMB pe care urmeaza a le analiza cu managementul in vederea transmiterii unor  cereri de oferta pentru zona prelucrari mecanice.

Reprezentantului Kawasaki Heavy Industries i-au fost prezentate in detaliu oportunitatile concrete existente de cooperare atat pentru zona fabricatiei de componente turbine cu gaz pentru care exista in prezent capacitate disponibila dar si piese din sectorul aero; au fost de asemenea reiterate punctele de discutie/analiza care au facut obiectul vizitei echipei manageriale TURBOMECANICA care a avut loc in Japonia in luna februarie 2018, incluzand si intalnirile cu reprezentantii Kawasaki Heavy Industries– Gas Turbine Division.

 Au fost de asemenea trecute in revista si colaborarile anterioare existente intre TMB / KHI in 2016-2017 in baza Customer Certification for Quality Assurance System emis de catre KHI pentru TURBOMECANICA.

Bazat pe discutiile purtate, consideram ca exista in prezent premise clare pentru initierea unor programe de cooperare; in acest context, TMB urmeaza sa detalieze in curand informatiile care vor face obiectul interesului partenerului nostru.

Din punct de vedere al furnizorilor, compania noastra intentioneaza sa dezvolte relatii de afaceri cu GWD Technologiezentrum GmbH pentru achizitia de scule speciale, HABA Solutions pentru materiale aliaj de aluminiu, American Aviation – Germany pentru organe de asamblare, Newgatesimms – United Kingdom pentru lubrifianti, SIJ Metal Ravne – Slovenia pentru oteluri slab aliate, HEULE Precision Tools – Elvetia pentru scule de precizie.

Apreciem participarea la acest eveniment ca o noua oportunitate de a reafirma prezenta si pozitia TMB pe piata internationala dar si de a aborda segmente posibile de cooperare care sa corespunda capabilitatilor disponibile in prezent in compania noastra.

TURBOMECANICA