Turbomecanica s.a.

ȘTIRI

AACR a emis Scrisoarea de Recunoasterea a Asociatiei Nationale Aerospatiale pentru Controlul Nedistructiv din Romania (Ro-NANDTB)

AACR a emis la data de 26 martie 2020 Scrisoarea de Recunoasterea a Asociatiei Nationale Aerospatiale pentru Controlul Nedistructiv din Romania (Ro-NANDTB) ca organism tehnic national pentru calificarea si autorizarea personalului ce desfasoara activitati nedistructive in domeniile specifice aviatiei civile, conform prevederilor standardului EN 4179.

Sub egida Organizației Patronale din Industria Aeronautică din România („OPIAR”), TURBOMECANICA S.A., alaturi de alte patru companii de top ale industriei aeronautice române: IAR S.A., AEROSTAR S.A., ROMAERO S.A. si AEROQ-NDT S.R.L au semnat în data de 05.11.2015 documentele de constituire ale Asociației Naționale Aerospațiale pentru Controlul Nedistructiv din România („RO-NANDTB”), devenind astfel membri fondatori ai acestei organizații.

RO-NANDTB este o organizație non-profit care are ca obiective principale instruirea personalului care execută lucrări în controlul nedistructiv („NDT”) pentru toate nivelele de calificare și pentru toate metodele utilizate, autorizarea centrelor de instruire a personalului NDT și elaborarea procedurilor/ reglementărilor prin care sunt stabilite reguli privind instruirea și calificarea personalului NDT.

În felul acesta, industria aeronautică din România se aliniază la prevederile standardelor EN 4179 și NAS 410 privind calificarea și certificarea personalului NDT.

Adrese AACR_RoNANDTB

TURBOMECANICA