Turbomecanica s.a.

ȘTIRI

S-a semnat Acordul de Cooperare cu Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România

Ca rezultat al eforturilor noastre continue de formare a noii generatii de profesionisti in domeniul aeronautic, TURBOMECANICA a semnat un Acord de Cooperare cu Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România.

Scopul acestei cooperari este de a dezvolta invatamantul profesional initial in sistem dual din Romania.

In viziunea noastra, invatamantul profesional in sistem dual reprezinta structura de invatamant cu importanta strategica pentru industria romaneasca, asigurand pe de o parte, educarea tinerilor in conformitate cu nevoile agentilor economici iar, pe de cealalta parte, contribuind la imbunatatirea gradului de ocupare a fortei de munca in Romania.

In acest context suntem de parere ca sistemul dual de formare profesionala este solutia care garanteaza tinerilor un loc de munca si un viitor sigur in Romania.

Obiectivele cooperarii sunt:

  • stabilirea, periodic, de comun acord, a activităților ce se vor derula în parteneriat;
  • participarea prin reprezentanți comuni la consultări cu scopul de a asigura obiectivul prezentului parteneriat;
  • invitarea reciprocă la activități organizate de fiecare dintre cei doi parteneri, atunci când tematica activităților este corelată cu domeniul învățământului dual, respectiv învățământului tehnic și profesional.

In sensul sustinerii si dezvoltarii invatamantului dual, am format deja doua clase: “Operator la masini cu comanda numerica” si “Mecanic Aeronave” in colaborare cu Colegiul tehnic “Dinicu Golescu”. Mai multe detalii referitoare la acest proiect puteti gasi aici: https://turbomecanica.ro/cariere/o-colaborare-de-succes-turbomecanica-tineri/invatamant-dual/

Învățământul profesional dual permite accesul gratuit la programe de pregătire tuturor absolvenților de gimnaziu care doresc să urmeze cursurile, până la vârsta de 26 de ani.

 

TURBOMECANICA