Turbomecanica s.a.

EVENIMENTE

TURBOMECANICA la BSDA 2018 – Black Sea Defense & Aerospace Exhibition & Conference

În perioada 16-18 Mai 2018, TURBOMECANICA  a participat cu succes la cel mai renumit eveniment internaţional organizat în România cu sprijinul oficial al Guvernului României, dedicat industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – BSDA 2018 (Black Sea Defense & Aerospace Exhibition), eveniment aflat la cea de-a 7-a ediţie, organizat în complexul expoziţional ROMAERO – Băneasa.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor ANCEX, Serviciului Român de Informaţii şi SPP, Ministerului Economiei, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Cercetării şi Inovării prilejuind întâlniri cu firme de prestigiu din ţară şi străinătate, care au prezentat stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor şi capabilităţilor militare, precum şi ultimele tendinţe şi soluţii tehnice obţinute din cercetarea ştiinţifică în domeniul securităţii şi apărării.

TURBOMECANICA, cu o experienţă de peste 40 de ani în aeronautică, este unic furnizor pe piaţa internă de activităţi tip M.R.O. pentru turbomotoarele TURMO IVC/CA şi ansamblele mecanice ce echipează elicopterul IAR 330 PUMA ca şi pentru turboreactoarele VIPER 632-41 R/M ce echipează aeronavele IAR 99 STANDARD/SOIM din dotarea Ministerului Apărării Naţionale (Statul Major al Forţelor Aeriene, Statul Major al Forţelor Navale) şi al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

În acest an, TURBOMECANICA a prezentat produsele / capabilităţile tehnice actuale sub egida A.R.I.E. (Asociaţia Română a Industriei Elicopterelor constituită în scopul promovării şi dezvoltării industriei elicopterelor în România), alături de partenerii noştri – companii româneşti din industria de aviaţie: Airbus Helicopters Romania S.A., Airbus Helicopters Industries S.R.L., partenerul nostru tradiţional IAR Braşov, Aeroteh S.A., I.N.C.D.T. Comoti, Aerofina S.A..

În cadrul acestui eveniment, TURBOMECANICA a avut onoarea de a primi în cadrul standului ARIE vizita Prim-ministrul Croaţiei, dl Andrej Plenković, însoţit de Ministrul Apărării Naţionale – dl. Mihai-Viorel Fifor.     Aceasta a reprezentat o oportunitate în care echipa TURBOMECANICA a prezentat produsele/capabilităţile tehnice actuale ale companiei noastre, programele majore de modernizare aeronave în care colaborăm ca unic furnizor de activităţi M.R.O pentru motoarele şi ansamblele mecanice elicopter PUMA – alături de partenerul tradiţional IAR Braşov dar mai ales, disponibilităţile prezente şi pe termen mediu/scurt de cooperare internă şi internaţională, alături de cele ale industriei româneşti de profil.
În timpul celor trei zile ale expoziției, delegația Departamentului pentru Armamente, condusă de Secretarul de Stat Andrei Ignat, a efectuat de asemenea o vizită în standul TURBOMECANICA, prilej cu care au fost trecute în revistă cele mai recente realizări în domeniul armamentelor; delegaţia Departamentului pentru armamente a urmărit identificarea unor oportunităţi şi soluţii de cooperare în cadrul acţiunii de promovare a operatorilor economici naţionali din industria de apărare pe plan internaţional prin cooperări cu firme consacrate în domeniu.
În cadrul standului A.R.I.E, s-a primit de asemenea delegaţia Lebanese Air Force (LAF) împreună cu care au fost analizate oportunităţi viitoare de cooperare cu industria romanească de aviaţie.

Am primit cu mândrie şi bucurie în standul expoziţional vizita d-lui General de Flotila Aeriană Dr. Ing. Lian SOMESAN, Locţiitorul pentru Resurse al Şefului Statului Major al Forţelor Aeriene însoţit de reprezentanţi din conducerea S.M.F.A / MApN, ocazie cu care au fost prezentate stadiile şi evoluţia programelor majore de aviaţie în care TURBOMECANICA este implicată, fiind analizate aspectele generale care au caracterizat derularea acestora, soluţii şi căi de îmbunătăţire a comunicării industriilor de profil cu structurile MApN.

Am avut onoarea de găzdui în standul TURBOMECANICA vizita delegaţiei Ministerului Economiei condusă de Dl. Ministrul Dănuţ Andruşca, cu care s-au purtat de asemenea discuţii profesionale, s-au analizat stadiile de realizare a unor programe de aviaţie în curs de derulare şi s-au analizat oportunităţi / disponibilităţi concrete privind programe industriale dar şi continuarea în următorii ani a unor programe de reparaţii pentru flota de elicoptere PUMA şi aeronave IAR 99 Standard / SOIM.
În cadrul evenimentului BSDA au avut loc de asemenea şi întâlniri cu companii internaţionale, cum ar fi Bet Shemesh Engines Ltd (BSEL) / Israel ce este interesată de o cooperare de lungă durată pentru livrarea de diverse repere (rotoare, difuzoare etc.)
Reafirmăm faptul că BSDA 2018 a constituit şi în acest an o oportunitate de identificare a unor soluţii de cooperare în domeniul afacerilor contribuind la promovarea industriei româneşti de apărare pe plan internaţional şi facilitând o mai mare deschidere a acesteia către piaţa internaţională.

Participarea la BSDA 2018 a fost importantă şi pentru TURBOMECANICA alături de partenerii A.R.I.E în scopul eficientizării activităţilor desfăşurate în domeniul cooperării militare industriale, componentă importantă a activităţilor diplomatice ale României.

TURBOMECANICA