Turbomecanica s.a.

EVENIMENTE

TURBOMECANICA la International Paris Air Show 2017

Din doi in doi ani, Salonul International  Aerospatial (SIAE – Salon International  de  L’Aeronautique et  de  L’Espace) parte a Grupului Francez al Industriei Aerospatiale (GIFAS – Groupement des Industries Francaises Aeronautiques et Spatiales) organizeaza targul  „International Paris Air Show”   in Le Bourget Parc des Exposition Paris, Franta.

In perioada 19 – 25  Iunie  2017 a  avut  loc  a  52 –  a  editie  a  targului care a reunit 2381 expozanti  din 48 de tari. In primele patru zile evenimentul a fost dedicat strict profesionistilor din industria aerospatiala, iar,  incepand  cu data de vineri 23 Iunie, portile targului s-au deschis si pentru publicul larg.

Industria Aeronautica Romana a fost reprezentata cu mandrie si de TURBOMECANICA,  care a participat cu stand propriu localizat in Hall 6 B11.

TURBOMECANICA a avut onoarea de a se  intalni cu  secretarul de  stat in  Ministerul Apararii Nationale si sef al Departamentului  pentru Armamente, domnul Florin Lazar Vladica, care a participat  la  evenimentul  principal  al zilei de marti,  20  Iunie  2017, respectiv semnarea, in prezenta a numerosi oaspeti de seama, a acordului „Memorandum of Understanding (MoU)”  intre TURBOMECANICA  si  SAFRAN HELICOPTER ENGINES.  Documentul se refera la colaborarea celor doua companii in cadrul programului „Maintenance, Repair & Overhaul (MRO)”  al motorului  Makila 1A1  ce echipeaza elicopterul AIRBUS H215.

Cu aceasta ocazie, reprezentantul TURBOMECANICA,  dl. Serban Vasilescu – Director Tehnic si Conformitate,  a facut urmatoarele declaratii pentru Hot News  si  Stirile TVR 1:

„Este un moment foarte important atat pentru TURBOMECANICA cat si pentru intreaga Industrie Aeronautica Romana deoarece va asigura Ministerului Apararii Nationale posibilitatea de a repara in Romania motoarele si ansamblele mecanice de pe noul elicopter H215 pe care armata romana intentioneaza sa il cumpere pentru dotarea ei si pentru a inlocui elicopterele Puma existente.
Noi colaboram cu aceste doua firme, SAFRAN HELICOPTER ENGINES si AIRBUS HELICOPTERS de 40 de ani si am inceput prin a fabrica aceste motoare si ansamble mecanice de elicopter. Consideram ca acest acord pentru reparatii este doar inceputul si ne dorim ca pe viitor sa fim implicati puternic si in fabricatia acestor noi modele.”

De o deosebita insemnatate a fost si primirea in standul TURBOMECANICA a vizitei delegatiei MINISTERULUI APARARII NATIONALE – STATUL MAJOR GENERAL si a delegatiei STATULUI MAJOR AL FORTELOR AERIENE ROMANE.

Specialistii TURBOMECANICA au avut o serie de alte intalniri B2B cu partenerii de afaceri si potentiali clienti/furnizori, printre care enumeram: GIFAS – GRUPUL FRANCEZ AL INDUSTRIEI AEROSPATIALE, ELBIT SYSTEMS Israel, BLUE AIR Romania, GNK AEROSPACE Suedia, AIAC Franta, AUBERT DUVAL Franta, SKF Franta, UNITED PERFORMANCE METALS Statele Unite ale Americii, MINISTERUL TRANSPORTURILOR si INFRASTRUCTURII DRUMURILOR Moldova, BOHLER Austria, STAINLESS Franta, AUBERT DUVAL Polonia, FINETUBES Marea Britanie  si multi altii.

Participarea TURBOMECANICA  la acest eveniment a creat oportunitatea promovarii brandului si a valorilor esentiale, reafirmarea capabilitatilor companiei noastre, consolidarea bazelor colaborarilor actuale la nivel international si identificarea noilor oportunitati de afaceri.

TURBOMECANICA